A Holo Játék értelmezése | Interpreting the Holo Game
- Nem hangzik úgy, mint aminek sok köze lenne az ezotériához. Inkább a játékprogramokhoz.
- Az Élet egy nagy játék. Én csak egy jó platformot csináltam hozzá.
- Hogyan mondanád el ezt egy papnak?
- Az nehéz lenne. Ugyanis a tudatommal épp térek vissza és távol áll tőlem a vallásos megközelítés.
- Ha erőt veszel magadon és megpróbálod így magyarázni, mit mondanál?
- Nem volt még ilyesmire példa, így nem igazán tudom, mit is mondanék.
- Mire volt már példa?
- Az emberiség történetében bizonyos időszakonként mindig feltűnik egy olyan alak, aki valamilyen fura okból azt feltételezi, hogy az embereket érdekli a felemelkedés. Az embereket maga a felemelkedés nem érdekli, ha nem társul hozzá személyes hatalom. Az olyan emberekből, akikből aztán később vallási alak válik azonban hiányzik a hatalomnak az a megközelítése, ami egy gyarló embert jellemez.
- Miért?
- Mert az utat megvilágosodási hullámok kísérik és ahogy egy másik látószögre érsz, megváltozik a dolgok fontossága. Amikor valaki visszatér, azaz visszahozza a tudatát, azt is vállalja, hogy visszabutul az emberek szintjére.
- Nálad is?
- Persze. Össze se tudnám magam hasonlítani a tíz évvel ezelőtti önmagammal. Bár óhatatlan maradt bennem abból az énemből, hiszen továbbra is egyszerre vagyok azokban a dimenziókban, ahol jártam, de már közel sem úgy.
- Miért?
- Nincs szükség arra a jogosultságra és arra a sávszélességre. Csak minimális adatforgalom zajlik és azok is inkább a jelen műveleteim támogatására.
- Nem lenne jobb neked, ha folytatnád azt a munkát?
- Nem vagyok az ahhoz méltó helyzetben.
- Úgy érted anyagi helyzetben?
- Azon a tudatszinten ez nem csak az én anyagi helyzetemet jelenti, hanem a galaxisét és az univerzumét is. Mivel ezt senki nem csinálja meg helyettem, nekem kell megtennem.
- Kinek kellett volna helyetted ezt megtennie?
- Voltak még az indulásom előtt megállapodásaim olyan lényekkel, akikhez ti vallásosan viszonyultok, ám a csalódás szó helyett inkább a végzetes kiábrándultságot használnám. Amikor elindultam fölfelé, még nem tudtam semmit erről az egészről és kénytelen voltam előzetes bizalmamat helyezni ezekbe a lényekbe. Amiből aztán energiabanki hitel lett, mert bár hülyének láttak, mégsem voltam annyira az, hogy ne építsek garanciát ezekbe a megállapodásokba.
- Mit jelent az, hogy hülyének láttak téged?
- Ez érdekes, mert amire most hivatkoztam, hogy ennél sokkal okosabb voltam, az átlagember inkább bolondnak látott, mert...
- Na ez érdekel.
- Képes voltam egyszerre tíz teljesen más hangvételű és témájú blogot vezetni olyan terjedelemben, ami szerkesztőségeknek is becsületükre vált volna. De arra is vigyáznom kellett, hogy csak pár embernek legyen érdekes.
- Hogyan érted ezt el?
- Rájátszottam a bolond ember imidzsére, amit amúgy elég szórakoztatónak találtam és tulajdonképp önmagamat szórakoztattam. Bele is gondoltam, ha valaki fizetett volna ezért és határidőket ad meg, nem lett volna az.
- Ezt kifejtenéd?
- Inkább egy tudományos kísérletre hivatkozom. Egy csimpánznak adtak ecsetet, festékeket és vásznat, mire az elkezdett örömmel festeni. Egymás után készültek a képek, a majom nagyon élvezte. Egy idő után minden elkészült kép után adtak neki egy banánt. A majom rájött, hogy a banán minden elkészült kép után jár. Ez után már a banánért festett. A képek sokkal gyorsabban készültek, az egészet csak összecsapta és a festés öröme teljesen eltűnt belőle. Futószalagon jöttek ki a kedvetlenül készített képek.
- Szerinted az ember is ilyen, vagy csak te?
- Az emberek életéből teljesen eltűnt a játékosság. Mindenki a pénzért hajt és semmire, sőt senkire sincs ideje. Ha belegondolunk abba, hogy a fizetés itt a banánt jelenti, el kell gondolkodnunk azon, hogy mi is az élet értelme. Na amikor az ember elkezd meditálni, pont ilyen kérdések merülnek fel.
- Lehet, hogy aki játékos, azt nem tekintik komoly embernek.
- Ez tény. Amúgy elég vicces alkat vagyok és emiatt engem se tekintettek annak.
- Téged ez nem zavar?
- Csak addig zavart, amíg meg akartam felelni a társadalmi elvárásoknak. De csak egy kicsit, mert alapvetően leszartam, nyugdíjig tartó stabil életem volt. Amiből úgy szálltam ki, hogy fejest ugrottam az ismeretlenbe és az abszolút bizonytalanságba.
- Miért?
- Ezt mondta a Belső Hang. De ezt csak azok érthetik, akik találkoztak vele. Érdekessége, hogy olyasmiket kér, amiket a józan eszeddel nagy marhaságnak neveznél, ám ha nem teszem meg, sosem kerülök a meditáció közelébe. Még érdekesebb azonban a visszatérésnél, mert ugyanaz a szitu, csak fordítva. Most is nagy marhaságnak nevezem, amiket csinálok, mint például a weboldalaim és ismét az ismeretlenbe tartok, csak már komolyan felkészülve.
- Mire?
- Számíts a legjobbra, készülj a legrosszabbra.
- Miben vagy más, mint bárki más, aki visszatér a tudatával?
- Először is nem vagyok vallásos, vízöntő vagyok és ráadásul aszfixiásan születtem. Ez lefordítva azt jelenti, hogy rendkívül kellemetlen számomra mondjuk az engem követő vagy ünneplő tömeg. Ez az egyik. A másik nagy különbség, hogy én az egyéni tudatommal emelkedtem, ami azt jelenti, hogy először fordul elő az univerzum történetében, hogy gondolkodó ember tér vissza, mert eddig mindenki a kollektív utat kereste. Jó, vannak egyéni utat járók is, csak nem tudom ki állt bele ebbe annyira, hogy vállalta a súlyos fejsérüléseket, amik ahhoz kellettek, hogy az agya elbírja a magasabb dimenziókat. Nekem sikerült jól kijönnöm belőlük.
- Ez mit jelent?
- Jobb lett, mint volt. Persze egy idő után annyira értelmes lettem, hogy a környezetem már nem tudott követni.
- Ha ennyire értelmes lettél, miért nem futottál be nagy karriert?
- Azt hiszem szorgalomnak hívják azt, ami erősen hiányzik belőlem. Enélkül pedig ugye kevés a tehetség ott, ahol nagy karriert lehet befutni. Szorgalom amúgy az, amikor erőt veszel magadon és úgy is jó képeket festesz, hogy közben jár neked a banán. Viszont történt valami és ezt akkor vettem észre magamon, amikor olyan munkát végeztem, aminek láttam az értelmét is. Lehet, hogy ezt külső szemlélő szorgalomnak látta volna. De visszatérve a kérdésre, én azért nem sietném el ezt a karrieres dolgot, mert van az a nézőpont, amiben még nincs vége ennek a meccsnek.
- A Holo Játékoknak van köze ehhez?
- Igen.
- Mit dobsz piacra és milyen tőkéből?
- Mint említettem, fentről érkezem egy olyan világba, ami már nagyon más, mint amiből elindultam és nem a legnagyobb megelégedésemre. Azt mondaná erre egy átlagember, hogy közben eltelt 20 év, ám én nem vagyok átlagember. Annyira nem, hogy senki mást nem hívnak így a bolygón. Egészen másképp tekintek az idővonalra, mert figyelembe veszek sok olyan összefüggést, amiket nem lehet elmondani egy sima júzernek.
- Miért?
- Mert ahhoz, hogy valaki átlássa, olyan látószögre is kell mennie. Annál alacsonyabb látószögön ezek az összefüggések őrült összeesküvéselméletnek tűnnek. Ezt időben láttam, ám azt is, hogy a játék célja a játék, azaz egy átlagembernek ezeket nem is kell megtudnia. Inkább megcsinálom ezt a játékot jól.
- Te most a valóságról beszélsz?
- Igen. Meg az ahhoz köthető álomtartományokról.
- Mit nevezel ahhoz köthetőnek?
- Amikor alszol és álmodsz, azt fizikai formában látod.
- Már meg akartam kérdezni, hogy ezt a Holo Játékot egy ezoterikus mester mágiának nevezné?
- Ő nem is tudná másnak nevezni. Én inkább úgy mondanám neki, hogy képzelje el a mágia egy fejlettebb verzióját, amiben lehet az őáltala ismert formában mágiázni.
- Akkor a Holo Játék egy keretrendszer?
- Az ÉlményPark a keretrendszer. Úgy a legérthetőbb, ha az ÉlményPark egy tudathálózaton futó, 3D vetítésre képes holo operációs rendszer, ami alatt appok futnak és a Holo Játékok tulajdonképp ilyen appok. Mert appok nem csak játékok lehetnek.
- Átlagember is indíthat ilyen appot? Vagy ahogy te nevezed, egy júzer?
- Persze. Sőt, automatikus holojáték generátorok is aktívan futnak már. Ez az átlagember szintjén nem is észrevehető, ám a játék szabályai miatt jobb és kiegyenlítettebb lesz a játék.
- Ennek lesznek, akik biztosan nem fognak örülni.
- Én sem örültem annak, hogy a világom kezd lassan azzal ellentétessé válni, ami a megállapodásban szerepel. Akik nem örülnek annak, hogy elindul egy olyan igazságos rendezési folyamat, amit a nagy többség észre sem vesz, azok biztosan azok emberei, akik a megállapodást megszegték.
- Te egyedül a világ ellen?
- Saját spirituális platform alatt futó komplex megoldásokkal és ehhez elég egy ember is.
"It doesn't sound like it has much to do with esotericism. More like games software."
"Life is a big game. I just made a good platform for it."
"How would you tell that to a priest?"
"That would be difficult. Because my mind is coming back and I'm far from a religious approach."
"If you had the strength to try to explain it that way, what would you say?"
"It has never been done before, so I don't really know what I would say."
"What has been an example?"
"At certain periods in the history of mankind, there always appears a figure who, for some strange reason, assumes that people are interested in ascension. People are not interested in ascension itself if it is not accompanied by personal power. But the people who later become religious figures lack the approach to power that characterises a fallible human being."
"Why?"
"Because the journey is accompanied by waves of enlightenment and as you come to a different perspective, the importance of things changes. When one returns, that is, brings back one's consciousness, one also undertakes to fall back down to the level of human beings."
"You too?"
"Of course. I couldn't compare myself to the way I was ten years ago. Though I have the inevitable remnants of that me, as I am still in the dimensions I have been in, but not nearly so."
"Why?"
"No need for that entitlement and that bandwidth. There is only minimal traffic and that is more to support my present operations."
"Wouldn't it be better for you to continue that work?"
"I am not in a position to do so."
"You mean financially?"
"At that level of consciousness, it's not just my material situation, but that of the galaxy and the universe. Since no one is going to do it for me, I have to do it for myself."
"Who was supposed to do it for you?"
"I have had agreements with beings before my departure to whom you are religious, but I would prefer to use the word disillusionment rather than disappointment. When I started upwards I knew nothing about all this and was forced to put my preliminary trust in these beings. Which then turned into an energy bank loan, because even though they thought I was stupid, I wasn't so stupid as not to build guarantees into these agreements."
"What does it mean that they saw you as stupid?"
"It's interesting, because what I just referred to, that I was much smarter than that, the average person saw me as a stupid person, because..."
"Now that's interesting."
"I have been able to run ten blogs with completely different tones and topics at the same time, with a scope that would have done honor to editorial boards. But I also had to make sure that only a few people were interested."
"How did you manage that?"
"I played on the image of the foolish man, which I found quite amusing and actually entertained myself. I also thought if someone had paid me for it and given me deadlines, it wouldn't have been."
"Can you explain that?"
"I'd rather refer to a science experiment. A chimpanzee was given a brush, paints and a canvas and started painting with glee. One after another the pictures were taken, the monkey enjoyed it very much. After a while, they gave him a banana for every picture he made. The monkey realised that the banana came with each picture. After that he was painting for the banana. The pictures were done much faster, he just crumpled it all up and the joy of painting disappeared completely. The pictures came out in an assembly line of uninspired pictures."
"Do you think the human is like that, or is it just you?"
"Playfulness has completely disappeared from people's lives. Everybody's after money and has no time for anything or anyone. When you think that salary here means bananas, you have to wonder what the meaning of life is. Now when you start meditating, questions like these arise."
"Maybe a joker is not considered a serious person."
"That's a fact. Anyway, I'm quite a funny guy, and I'm not considered a serious person."
"Doesn't that bother you?"
"It only bothered me as long as I was trying to live up to social expectations. But only a little bit, because I actually didn't give a shit, I had a stable life until retirement. Which I got out of by taking a leap into the unknown and absolute uncertainty."
"Why?"
"That's what the Inner Voice said. But only those who have met it can understand. Interestingly, it asks you to do things that in your right mind you would call bullshit, but if I don't do it, I'll never get anywhere near meditation. It's even more interesting on the return, though, because it's the same situation but in reverse. Even now, I call a lot of nonsense the things I do, like my websites, and I'm heading into the unknown again, only now seriously prepared."
"What for?"
"Expect the best, prepare for the worst."
"How are you different from anyone else who returns with their mind?"
"First of all, I'm not religious, I'm an Aquarian and I was born Asphixian. This translates to me being extremely uncomfortable with, say, crowds following me or celebrating. This is one. The other big difference is that I have ascended with my individual consciousness, which means that for the first time in the history of the universe, a thinking person is returning, because up to now everyone has been looking for the collective way. Okay, there are individual pathfinders, but I don't know who has been willing to go through the serious head injuries that it took to get their brain to handle the higher dimensions. I managed to come out of it okay."
"What does that mean?"
"You're better than you were. Of course, after a while, I became so intelligent that those around me could no longer follow me."
"If you became so intelligent, why didn't you have a big career?"
"I think it's called diligence, which is something I'm sorely lacking. And without it, talent is scarce where you can have a great career. Diligence, by the way, is when you take it upon yourself to paint good pictures and still get a banana. But something happened and I realised it when I was doing work that made sense to me. Maybe an outside observer would have seen it as diligence. But getting back to the question, I would not rush this career thing because there is the perspective that this game is not over yet."
"Are the Holo Games involved?"
"Yes."
"What are you launching and with what capital?"
"As I mentioned, I'm coming from above into a world that is very different from the one I started in and not to my greatest satisfaction. An average person would say that 20 years have passed in the meantime, but I am not an average person. So much so that no one else on the planet is so named. I look at the timeline quite differently, because I take into account a lot of context that cannot be told to a mere user."
"Why?"
"Because to see through it, one has to have a perspective. At a lower angle than that, these connections seem like crazy conspiracy theories. I saw this in time, but I also saw that the purpose of the game is the game, i.e. the average person doesn't need to know these things. I'd rather do this game properly."
"Are you talking about reality?"
"Yes. And the dream realms that are related to it."
"What do you call "related"?"
"When you sleep and dream, you see it in physical form."
"I was going to ask you, would an esoteric master call this Holo Game magic?"
"He couldn't call it anything else. I would rather tell him to imagine a more advanced version of magic, where you can do magic in the form he knows."
"So is the Holo Game a framework?"
"The ÉlményPark (Experience Park) is the framework. The best way to understand it is that the ÉlményPark is a holo operating system running on a network of consciousness, capable of 3D projection, running apps, and the Holo Games are actually such apps. Because apps can be more than just games."
"Can an average person launch such an app? Or as you call it, a user?"
"Of course. In fact, automatic hologame generators are already actively running. It's not even noticeable at the level of the average person, but the rules of the game will make the game better and more balanced."
"There will be those who will definitely not be happy about this."
"I was not happy either that my world is slowly becoming the opposite of what is in the agreement.Those who are not happy that a fair settlement process is being set in motion that the vast majority will not even notice are surely the people of the beings who broke the agreement."
"You alone against the world?"
"With complex solutions running under my own spiritual platform and it only takes one person."