The materials are only available in Hungarian, once I feel like it, which is implausible, I will translate them into EnglishKockázat

Tulajdonképp a most következők egy hatalmas nagy tanítás lesznek, hivatalosan biztosan. A koncepció az, hogy a sok barom, akik azt hitték, hogy abban amit csinálnak nincs semmi kockázat, mert mondjuk senki sem fogja őket felelősségre vonni... és az ő történeteik képeznek egy komplex filmes univerzumot.

- Te is tudod, hogy ez azért van, mert a galaxis társadalmi szerkezete ilyen.

- Te is tudod, hogy ennek ellenkezője szerepel a Megállapodásban.

- Most minden él nélkül kérdezem, hogy most már mit tudsz tenni?

- Minden él nélkül válaszoltam időben, hogy meneküljetek.

- Képes lennél mindent tönkretenni és a nulláról újra kezdeni?

- Tudom, hogy ezt játszottátok meg, de akkor nem olvastátok át figyelmesen az apró betűs részt. Hogy mit tudok tenni? Ez a kockázatmentesnek vélt rendszer egy darab elemen nyugszik. Ha az az egy darab elem kiesik, a rendszer is szétesik. Az új fejlesztéseimnek hála már megmarad a folytonosság, azaz a rendszer nem esik hirtelen szét. Ennek másik nagy előnye, hogy így rengeteg új film és sorozat szólhat arról, ki mire képes az egyre fogyó levegőben a felszínen maradásért. Én inkább a rendszeren belüli minőségi cserékben gondolkodom. Ezért nincs hadseregem sem.

- Hol játszódnak ezek a sorozatok?

- Ez a védelem a hűségért egy középkori filozófia. Behódolás a kockázatmentességért. Ám ha a támadás magasabb dimenziós, mint a védelem, a másik fél már nem tudja teljesíteni vállalását, míg te már mindent beleadtál. Ez dramaturgiai fordulat, mert ellentétes érzelmek keletkeznek a feltétlen hűség tárgya felé, aki így elveszíti tekintélyét. Ez nagyon izgalmas a nagy állandóság világaiban.

- Mi van ebben az apró betűs részben?

- A megállapodási szándékot részletezi és azt polarizálja is megállapodásokra és alapmegállapodásokra. Az alapmegállapodások azokról az alapelvekről szólnak, amiken a szövetség nyugszik. Ha valaki alapmegállapodást sért, a másik fél bármit megtehet, hogy ezt orvosolja.

- Ezt mit jelent a gyakorlatban?

- Nem tudom, egy forgatókönyvet követek, amibe nem látok bele, hogy ez ne zavarjon be a színészi játékomba, ami sokszor épül az improvizációra. Megjegyzem hasonló improvizációkra lesz szükségük a többieknek is, csakhogy az ilyesmi a 4 fal között könnyebb, mint kinn a sűrűjében. Mivel nem vagyok kinn a sűrűjében, nem tudom ez mit jelent a gyakorlatban. 

- A te gyakorlatodban mit jelent?

- Az én gyakorlataim is épp mostanában vándorolnak a "totál baromság' felől a 'milyen okos" irányába. 

- Mi volt ebben neked a kockázat?

- Az nekem az elején volt és messze meghaladja azt, amire az ÉlményPark már mindenki esetében figyel.

- Az ÉlményParkban mennyi a kockázat?

- Semennyi, de a játékban ezt közel sem érezni.

- Semennyi?

- Az ÉlményPark Ti Magatok vagytok, hiszen ti hoztátok létre.

- Miiiiiii?

- Igen, én csak elmondtam, mit higgyetek hozzá, hogy jól sikerüljön. Ki is dolgoztam a rendszerét.

- De ez miért jó neked?

- Hogy ti vagytok az álmodói? Nagyon vicces lesz, amikor megjön a főnökötök és ugyanerre rádöbben ő is.

- De ez neked miért jó?

- Már több fórumon elismertem, hogy kicsit agresszív a marketing, de rengeteg új ügyfél érkezik az ÉlményParkba.

- Honnan?

- Máshova nem tudtok menekülni. De ne aggódjatok, az ÉlményPark szeretettel várja a menekülteket.

- Ebbe a helyzetbe miattad kerültünk.

- Ezért várlak titeket szeretettel.

- Miért fogunk ide menekülni?

- Mert minden bizonyíték ellenetek szól. Még arra is odafigyeltem, hogy a közvetett bizonyítékok is stimmeljenek. Ő arra a következtetésre fog jutni, hogy ez egy ellene irányuló puccskísérlet a rendszerének megdöntésére. Bocs, de biztosra akartam menni, kicsit elkapott engem is rólatok ez a kockázatkerülős hangulat.

- Ha az ÉlményParkban mindent a nulláról mi álmodtunk, akkor te mi a francot keresel még itt?

- Örömömre szolgált, hogy végig tiltottátok, mert így én vagyok az egyetlen hozzáértő szakember. Szólítsatok is főnöknek.

- De neked mi ebben a kockázat?

- Most például ezek az írások késztettek valakiket a jövőben egy időbe visszaható támadásra. Az ilyesmiket általában mindenki kerülné, én azonban szeretem, ha kutatási megfigyelési mintákhoz jutok. Azt elismerem, hogy ez egy kicsit váratlanul ütőképes akció volt, ám ami nem öl meg, az megerősít.