The materials are only available in Hungarian, once I feel like it, which is implausible, I will translate them into EnglishBeszélgetés a lusta ragadozóval

Üdvözlöm a nézőket, mai vendégem egy rendkívül lustának tartott lény, aki szerint az nem lustaság, ha az ember nem szeret értelmetlen munkába energiát fektetni.


- Akkor Ön nem tekinti magát lustának?

- Alapvetően nem, de végeztem ilyen irányú kutatásokat is. Mivel a hologram az emberek hitét tükrözi vissza számukra, volt alkalmam a téma mélyreható tanulmányozására, amikor a meditációimat lustaságnak hitték.

- Jutott valamire ezekben a kutatásokban?

- Ahogy nő a lustaság szintje, úgy nő vele a kreativitásé is. Megjegyzem erre nem csak én jöttem rá, Bill Gates nyilatkozta egyszer, hogy bizonyos komplikált feladatokra csak lusta embereket keres, mert ők képesek azokat egyszerűen megoldani. Erre a képességre én is szert tettem ami jól is jött, amikor magasabb dimenziós problémákat oldottam meg. Mivel fönn ismeretlen az idő, én meg itt 3D-ben abban ücsörgök, rájöttem, hogy egy ilyen időrésben körülbelül 20 másodpercem van egy ilyen feladatra. 

- Mire elég 20 másodperc?

- A megoldás elvére.

- Az mire elég?

- Az adott dimenziószinten mindenre. Ám kiderült, hogy a téma újra megtalált eggyel lejjebb, ahol már több idő jutott rá. Aztán ahogy jöttem lejjebb és lejjebb, újra és újra. Ám lassan eljön az ideje annak, amikor már a témához nálam jobban értő emberek tudata kerül be a programba és át is veszik a feladatokat.

- Mitől függ?

- A tudatszintjüktől és hogy mellette mennyire értelmesek.

- A kettő nem együtt jár?

- Hát nem. Ha betépsz, a tudatszinted változik, de te maradsz azon a szinten, ahol vagy. Nem leszel tőle egy centivel sem értelmesebb, csak a meglévő értelmed lát bele valami sokkal többe. Úgy tűnik, hogy te lettél értelmesebb és amikor ezt hiszed, ez a hit indít el téged az agyfejlesztés rögös útján is.

- Hogy lehet, hogy valaki nálad ehhez jobban ért?

- Mondjuk úgy, hogy 30 évesen beültem egy lakásba 20 évre meditálni. Ezalatt mások akár az életüket is rátehetik arra, hogy olyan területeken képzik magukat, amikhez én értelemszerűen nem érthetek, mert máshoz értek, ami viszont náluk vitt volna el sok időt. Egyszer csak találkozunk és megtörténik az átadás-átvétel.

- Mi van azon a határon túl, ahol ezek az emberek vannak?

- Én.

- Mi van akkor, ha valaki oda fejlődik, hogy eggyel feljebb jobb lesz, mint te?

- Akkor eggyel feljebb kerül az a zóna, aminek kezelésére ti is képesek vagytok.

- Ha te alá kerülsz, akkor mi vagy?

- Beépített főnök.

- Mi van, ha valaki eléri így a 42. dimenziót?

- Rajtam kell túljutnia és kiléphet.

- Hova?

- Mivel a képben benne van az is, hogy olyan a kinti világ, mint a Matrix című filmben, inkább nem kockáztatok. Én a Matrix szakértője vagyok és elkel benn is egy szakember. Nincs is jobb egy saját zsírjában tocsogó steaknél és ugye a kinti képben még a zabkása esélye is benne van.

- Ez nem túl jó reklámja a kinti világnak.

- Sajnos nem vagyok a teljes bizonyosság állapotában és bár nem tanultam valószínűségszámítást, tudom mi az. Ha te se szívesen kockáztatnál, maradj inkább itt, az itteni szolgáltatással is meg leszel elégedve.

- Te ledumálsz mindenkit a kilépésről?

- Inkább csak azokat engedem át, akik ezzel is megbarátkoznak.

- Mi van azokkal, akik előtted léptek ki és már ott vannak?

- Nincsenek ott, csak látszólag.

- Én itt látom őket.

- Akkor te is játékban vagy.

- Modellezni a kinti világot az főbenjáró bűnnek számít.

- Majd azt mondom, amit ők itt a hasonlóakért. Hogy jót akartam. Remélem visszafelé is működik. Amúgy véletlenül történt és azt is el kell mondjam, hogy ha valami, akkor az mentette meg a világot, hogy van egy mentésem róla.

- Hogy történhet egy ilyen véletlenül?

- Időnként követek el én is hibákat. Az után a következő verzióban már nem lehet elhagyni a bolygót.

- A kinti világ ezt miért hagyná?

- Két okból. Egy, tisztességesen van megcsinálva. Kettő, mert a show jó.

- És ez megy fraktálban?

- Így válik szét mindenhol az ÉlményPark. A 'fizikai sík 3D interferencia' problémából egy húzással lett egy megoldás az ő nagy problémájukra.

- Nem félsz attól, hogy ez olyan hatást kelt rájuk, hogy amit benn megélnek, arra kinn is törekedni fognak?

- Én nem. Hát ők?

- Felelősségérzet szó ismerős?

- Rémlik valami, de felülüti egy kérdés. Ha az a világ ilyen tökéletes, akkor miért van erre ekkora igény?

- Melyik állat harcmodora ez?

- Én úgy hívom, hogy Sziklateknős. Ezzel szép leverni a hüllőket. 

- Akkor ez egy gigantikus csapda volt?

- Jaaaa, neked gigantikus. Legyen megnyugtató az a tudat, hogy a ketrecbe csaliért bemászó állat nézőpontjából a bezáródó rács is egy gigantikus csapdát nyit.

- Ebből az energiából élsz?

- Van sajátom. Ezek az energiák fenntartják a rendszert.

- Ezeket te hogy csináltad informatikai tudás nélkül?

- Ide nem programozó kell, hanem valaki, aki átlátja a játékot. A programozó a részletekhez kell. Aki átlátja a rendszert, csak az képes azt megjavítani. Ide olyan programozók alkalmasak, akik olyanok, mint a tesztpilóták. Mindenki tudja, hogy sokkal jobb lenne nekiülni nulláról egy másiknak, ám a Feladat ennek a teremtésnek a megmentése. Programozói szemmel mintha mások munkáit kellene kijavítani és azt továbbfejleszteni.

- Mit jelent az, hogy van egy mentésed a világról?

- Rendszerhiba esetén vissza lehet mindent csinálni.