The materials are only available in Hungarian, once I feel like it, which is implausible, I will translate them into EnglishA tudomány és a vallás határa

- Téged miért tartanak seggfejnek?
- Hogy a tudomány és a vallás is a másik oldalon akarjon látni engem.
- De miért?
- A határt keresem.

- Mi van ott?

- Pár olyan ember, akiknél így már nem számít, melyik irányból érkeztek.

- A vallással milyen a viszonyod?

- Az emberi szinteken a buddhistákkal elég jól eldumcsiztam és egy se tapadt rám. A többiről inkább nem nyilatkozom, mert a cicomás ruhákban a majmok előtt pózoláson túl érdemi spirituális tevékenységnek nem találtam sok jelét.

- Mi az érdemi spirituális tevékenység?

- Amikor meghatározol, azaz hibát javítasz.

- Hogyan tekintesz a vallásos emberekre?

- Mint akik egy holofantasy játékot játszanak, amit kivetítetek a valóság szintjére. Az ómagyaroknál ez úgy nézett ki, mintha ma kötelezővé tenném neked, hogy holnaptól egy általam kiválasztott mesekönyvben kell hinned. Szóval nem lehetett kis mutatvány akkor átállni a kereszténységre. Meg az addigi 6000 éves írásrendszert felváltani másik irányba író latin betűkre. Biztosan egy mindenkire kötelező játékindítás lehetett annak figyelembe vételével, hogy az akkori kereszténység sokkal jobb arcokból állt a mainál. Ha nem egy párt irányzat tört volna az abszolút hatalomra, akkor most demokráciában a földi mennyben élnénk. Így viszont ez a holofantasy játék túl nagy hatással van a közös vetítésre, hisz akik nem vallásosak, azoknak is figyelembe kell venniük a saját játékaikban is.

- Mik ezek a játékok?

- Te lehet azt mondanád rá, hogy a mindennapi életed, más szóval a valóság.

- Ezeket nevezed te játékoknak?

- Kinek játék, kinek a valóság.

- De miért nevezed játéknak?

- Mert az. Mindent az határoz meg, mit tudsz és hiszel a világról. Ez az emberi két agyfélteke. Az egyiken a tudomány van, a másikon a hit. Azért különleges ez a világ, mert ez a kettő teljesen inkompatibilis egymással és kevés helyen képesek együtt futni. A tudomány bizonyítékokon alapul és a bizonyításon, ami viszont megöli az álmot. Persze nem ölné meg, ha az álmodó figyelembe venné a bizonyítás természetességét és nem akadna fenn ezen, de idáig kevesen jutottak el. Az ÉlményParkot azért nevezem racionális ezotériának, mert teljes egészében a tudásról szól, ami a túloldalra tükrözi a hitet. Azért játék, mert ez interakcióban áll a hologrammal, ami úgy viselkedik, mint egy játékszerver, hiszen te vagy az, aki a hiteden és a tudásodon keresztül alakítod magadnak a játékot.

- Ezt sok ember vitatná.

- Az a sok ember azt tudja és hiszi, ami alapjaiban nem is felel meg nekik, mégis ragaszkodnak hozzá a megszokásaikon és a kényelmükön át. Közben állandóan harcolnak valami ellen, hogy igazolják létezésüket. Pont, mint a házőrző kutyák, akik vicsorogva ugatnak, hogy a gazdi is jól hallja, amikor a kerítés elé érsz. Jól tudják, hogy nem akarsz oda betörni, de ugye jobb a prevenció.

- Te miben hiszel?

- Önmagamban és az általam elvégzett munkában, annak minőségében.

- Önmagadban hinni nem egoizmus?

- Akkor már nem, ha értesz is ebből valamit.

- Mi van a tudomány és a vallás határán?

- Lehetőség arra, hogy a két agyfélteke egyszerre vetítsen. Ekkor mindenki alatta ugyanazt látja, bármelyik agyféltekéje is vetítsen.

- Ezt nem igazán értem.

- Biztos van, aki érti.

- Tehát itt nyomod ezt a tudományos dumát a spiritualitás oldalán, ott mit nyomsz?

- Nincs arra bizonyíték, hogy isten létezik, ám arra sincs, hogy nem létezik. Szerintem ez az igazi tudományos álláspont szemben a tagadással, ami a bizonyítástól teszi függővé a témával való foglalkozást. 

- Mi a véleményed istenről?

- Ahány dimenzió, ahány látószög, mindenki mást ért alatta.

- Te mit mondasz erről?

- Csak a kutatás jelenlegi állásáról számolhatok be, ami csak egy út közben elhangzó vélemény.

- Mikor érsz a végére?

- Szerintem soha.

- Hol kutatsz?

- Önmagamban. 

- Mit teszel, ha megtaláltad istent?

- Tulajdonképp mindenki megtalálta, aki egyéni tudatban születik, csak igen kevesen jönnek is rá erre. Akkor is túl sok a félreértése a felismeréseknek, ezért is van ugye szükség papokra, akik elmondják neked, mások régen ezt hogy oldották meg és ezt meg ezt kell hinni hozzá. Ám így a lényeget kívülre helyezik, ami térdepelésekben és leborulásokban fejezi ki az istenfélést. 

- Akkor mindenki isten?

- Egy apró darabja, önmagát önállóan érzékelő tudattöredék. Minden attól függ, milyen tudatszintre jutsz és mennyire vagy hozzá értelmes.

- Szerinted mi lenne a legfőbb vallási tanítás, ami a lényeget mondja el?

- Mindenki egy "Másik Te".

- Ezt hogy mondanád el a tudomány világában?

- Attól, hogy ott a vinyód a fejedben, még ugyanaz a hálózati kapcsolatod a többi emberrel.