Gigantikus hologram

Ha hipnózisban megég a kezd, ha azt hiszed a pénzérméről, hogy az egy izzó fémdarab, akkor a mi valóságos világunk egy olyan játékprogram lehet, amit a hited vezérel. Ha ez egy tudati hálózat, aminek van fizikai kiterjedése, akkor ez a fizikai kiterjedés csak egy megnyilvánulás. Mint egy monitor.

Már most vannak olyan PC-s, Play Station-ös játékok, melyekben barangolva hatalmas területeket lehet megtenni. Miközben az egész csak egy doboz.

Az ÉlményParkkal nem csináltam mást, mint átértelmeztem azt, ami van. Az új értelmezés egyenlő az új világlátással. Az új világlátás pedig egyenlő egy új hatalommal, amit új ezoterikus irányzatnak is lehetne nevezni. Azzal a fura kettősséggel, hogy egyrészről nagyon egyszerűen megérthető, másrészről képes lekezelni minden mást.

Nem véletlenül nevezem holo operációs rendszernek. Aki megérti, rájön, hogy mennyire egyszerűen magyarázható minden, ami fizikai. Azért nehéz ezt a könnyű dolgot megérteni, mert az emberek agyánek át kell erre állnia. Akik informatikával foglalkoznak, azoknak azért megy ez nehezen, mert az informatikai tudásuk gátolja őket. Akik ezotériával foglalkoznak, azoknak pedig azért, mert szintén a tudásuk gátolja őket.

Teljesen logikus, hogy egy ezotériába időben bevezetett informatikust készítettek fel ellenem, ám neki egyszerre szabott gátat mindkét tudásanyag felső határa. Nehéz túllépni olyan dolognak a keretein, amit az ember megtanul. Gondolom páran észrevettétek, hogy átálltam a blogspotos webcímekről az aldomain-ekre. Úgy, hogy semmit sem tudok ezekről. Amikor nekikezdtem, beszéltem pár emberrel. Az egyik a másikhoz küldött, a másik az egyikhez. Tanácsot is kaptam és ami mindben a közös volt, hogy ők tudták, én meg nem. Aztán arra gondoltam, ez olyan egyszerű lehet, hogy emiatt nem tudnak nekem érdemben segíteni. Tényleg az volt.

Amikor megterveztem az admin felületet, az volt a célom, hogy még egy hülye is képes legyen kezelni. Ez egy külön tudomány. Egyszerűen fogalmazni, egyszerűen elmagyarázni, egyszerűen megcsinálni. Erre senki sem tudta kezelni, mert senki sem hitte volna, hogy ez tényleg lehet ilyen egyszerű. Ha valamit egyszerű kezelni, akkor a bonyolult dolgokra elég agyi kapacitás jut. Én a dolgom lényegében elvégeztem. Tudjátok, ha elkészül egy komoly szoftver, az hol bukik el, hiába a világ legjobb alkalmazása? Az oktatáson, illetve annak hiányán. Ha senki sem tudja használni, a világ legjobb programja se jó semmire.

Ráadásul az ezotéria egy olyan műfaj, amit magadnak kell felderítened. Azaz nem lehet oktatni. De azt meg lehet tanítani, hogyan gondolkozz.