Az átverés

Megint egy megdöbbentő vád ellenem. Én soha nem tennék ilyet, még véletlenül sem! :)

De azért azt ismét el kell mondanom, hogy érkezett egy olyan faj... de inkább előbb egy kis háttérinformáció.

Mindenki, aki 3D-ben (is) él, szembe találkozik azzal a problémával, hogy mivel töltsék el az időt. Az egyik legnépszerűbb, személyes véleményem szerint nem túl fantáziadús megoldás isten egész napos dicsőítése, aminek kinn elég nagy rajongótábora van, de őszintén szólva csak a hatalmon lévők körében. Persze hivatalosan nem, úgy mindenki nagyon örül neki és fel van háborodva, ha más megoldásokat lát.

Itt a Földön ugye vannak olyan civilizációk, akik szintén ennek az irányvonalnak a követői, de ennek mondjuk lehetnek földrajzi okai is. Erre bizonyíték Afrika, ahol az iszlám és a kereszténység határa a megművelhető területeknél van, hisz aki a földeken dolgozik, nem ér rá egész nap Allahot imádni. Az iszlám ebben a formában egy sivatagi körülményekre optimalizált vallás, legalábbis a szunnitáknál biztosan. Ugye Szaúd-Arábia egy nagy homoktenger, Irán meg nem és ők csak háromszor imádkoznak, így van idejük dolgozni is.

Sokan fújnak a pénz ellen, aminek van is némi alapja, ám arra senki sem gondol, ha az nincs, mit csinálnál egész nap. Így meg nem unatkozol. Vagy ha igen, nem vagy a jó helyeden. A magasabb tudatosságú emberek azért tudják, hogy a meditáció is le tudja kötni az embert. Ugye közel 20 éve ülök ebben a lakásban és azért nem kattantam be, mert az időérzékelésem sem volt szokványos. Félig téridőn kívül voltam, tényleg úgy teltek sokáig a napjaim, hogy "jééé, világos lett kinn, majd jééé, besötétedett". Szóval én azért nem vagyok úgy a pénz ellensége, inkább azoké, akik ennyire félreértették.

Na de akkor vissza oda, hogy érkezett egy olyan faj, ahol egymás szívatásával telnek a napok. Elmondható tehát, hogy szakértők ebben a témában. Amikor belenéztek ebbe a történetbe, aminek én is az egyik szereplője vagyok, csak annyit mondtak, hogy ekkora szívatást még ők sem láttak soha. Szerény véleményem szerint azért, mert sosem volt türelmük kivárni az igazán átütő sikerhez szükséges időt. Átverni sosem vernék át senkit, de megszívatni ezeket a köcsögöket, az más. Én legalábbis másképp értelmezem.